1/2

Fantasy Nature 

House Residential Design

CONCEPT:  "LIGHT MODERN CLASSIC

LOCATION :  HK, Kau To Shan , La Vetta

SIZE:  3000 sqft2  RESIDENTIAL PROJECTS

這是一個3000呎3層的獨立屋住宅設計,是一個四口之家。戶主是一對新婚夫婦,還有一對剛出生的女雙胞胎住在一起。他們的選址在九肚山-澐灃,是一個高私隱度的低密度住宅,四周都以與大自然融合的設計作環境配套。這次的設計利用了夢幻輕古典的細節作空間的主軸,再柔合多種自然元素的材質,包括中色度的實木地板及高雅的雲石紋理作配搭。我們同時也選擇了莫蘭迪色系作空間配色,創作出一間以高雅﹑自然與輕古典藝術共存的輕奢華生活體驗空間。
This is a 3000 sq.ft. with 3 level house interior design. The house is living with four family members including a newly wedding couple and their twins daughter. They have chosen La Vetta in Cove Hill as their new home. La Vetta is a high privacy and low-density housing which adopt the surrounding natural environment as their housing design ideas. For this housing design project, we have been used a light classic with fantasy elements as the key aspect in our design. We also combine with multiples natural materials, including a wood flooring with medium shade color and exquisite marble patterns. Furthermore, morandi color have been chosen for a second color in this house. The final housing design experience was a combination of these elements which contributed to an elegant and a mixture of nature and classic art.

Sketches
Sketches

press to zoom
Sketches
Sketches

press to zoom
1/1

FOYER & DINNING AREA 

入戶與飯廳設計

The existing layout has no foyer area, It's resulting the entrance door facing to the dining area.

The new layout designed a screen panel to separate the entrance. The screen is made of semi-transparent gradient mirror glass and the shoe cabinet uses the full mirror door, Those are creating an elegant and transparent entrance space.

The glass opaque position of the dining room is designed to be 1.8 meters high.It combined with the light classical curved wall shape, and the high-quality solid wood dining table  combination  created an independent, elegant and natural dining space.

原空間布局沒有玄關,導致入戶門正對飯廳位置,

新布局利用屏風作出區隔出玄關位置,屏風採用半透光漸變鏡面的特色玻璃 及鞋櫃採用全鏡面門,創作出一個既優雅又不失空間通透感的玄關空間。

飯廳玻璃不透光位置設計高1米8,再配合輕古典的弧型牆身造型,再選用優質全實木的餐桌椅組合型造出一個獨立而優雅自然的用餐空間。

5_edited_edited
6
2(2)
1/1
1/1
11
press to zoom
3
press to zoom
4 (2)
press to zoom
1/1

MUTI-FUNCTIONAL BAR AREA 

多功能吧櫃用餐區

The transition area between the foyer and the dining room is designed to create a multi-functional leisure space.That combined showcases, wine cabinets, cooking areas and bar. In order to enrich the level and coherence of the space, the streamlined shape is combined with the light classical details and bronze steel details design. In addition to increasing the artistry of the space, The moving space is kept smooth, so that the light and classical beauty and functionality are naturally in the same living space. Fusion in.

廚房與飯廳之間的過渡區域特意打造一個結合展櫃,酒櫃,輕煮食區與吧枱用餐的多功組合休閒空間。為了豐富空間的層次和連貫性,以流線型的型態配合輕古典及古銅鋼細節設計,除了增加空間的藝術性更令走動空間保持流暢, 使輕古典的美感與功能性自然地在同一個生活空間中融合。

1/1
1/3
1/1