top of page
3.jpg
Life of Tree  

Apartment(PH) -

Location: Sai Kung ,Mount Pavilia,

Scale: 3600 Sq.ft

This design project, ‘Life of Tree’, we aimed to create a living story about a traditional family bringing vitality into their lives. The client, a couple living with three kids and their parents, prioritized the needs of the elderly and children. We designed interior spatial planning to take into consideration the strong connection between three generations, dividing the apartment into four zones, including the living room area with a balcony, dining room with a spirit tablet, children’s learning area, and the bedrooms with a bathroom and rooftop garden.

 

In the children’s learning area, we used colors of the wall, light blue, pink, and purple, chosen according to child psychology. These colors are known to create a feeling of relaxation, happiness, empathy, and creativity, contributing to the overall well-being of the children. In the living room, the spirit tablet was placed to promote respect and attention to the ascended masters, and natural veneers were used in the overall design to create a temple-like atmosphere.



 

我們的設計理念和方法優先考慮人文、自然和傳統的融合,以創造實用、美觀和對社會負責的生活空間。我們認為,現代社會當前快節奏的本質往往導致生活空間的非個性化,鼓勵人們將個人需求置於社區和環境之上。

 

對於我們的設計項目“樹的生命”,我們旨在創造一個關於傳統家庭為他們的生活注入活力的生活故事。客戶是一對擁有三個孩子的夫婦和他們的父母,他們優先考慮老人和孩子的需求。我們設計室內空間規劃時考慮到三代人之間的緊密聯繫,將公寓分為四個區域,包括帶陽台的客廳區、帶神位的餐廳、兒童學習區以及帶浴室和衛生間的臥室。屋頂花園。

 

在兒童學習區,我們使用了根據兒童心理選擇的淺藍色、粉色和紫色的牆面顏色。眾所周知,這些顏色會營造一種放鬆、快樂、同理心和創造力的感覺,有助於孩子們的整體健康。客廳擺放靈位,宣揚對傳統的尊重和重視,整體設計採用天然木皮,營造出天然生活空間的氛圍。

2
0

ZTWLAB

ZTWLAB

ZTWLAB

8
5
9

ZTWLAB

13
14
12
11
15
19
20
20A
bottom of page